Trumpet Party

Stacks Image 338
Op vrijdag 4 oktober vindt om 20:30 in LantarenVenster in Rotterdam de 12e editie plaats van de Trumpetparty met als gast o.a. Eric Miyashiro, die begeleid wordt door de Atelier Pfeiffer Bigband.
Miyashiro is geboren op Hawaii, maar woont in Japan en staat vooral bekend om zijn powerhouse trompetspel, maar hij voelt zich net zo comfortabel in jazz, be-bop als klassieke muziek. Miyashiro is een veel gevraagde sessie/studio muzikant in Japan en solist wereldwijd. Hij speelde o.a. met Buddy Rich, Woody Herman, Tower of Power, Stevie Wonder en vele anderen. Miyashiro is erg actief met zijn eigen projecten zoals EM Band and the Blue Note All Star Jazz Orchestra. Daarnaast zet hij zich bijzonder in voor educatie van jonge musici en jazz in het algemeen als clinicus voor YAMAHA.
De “ Atelier Pfeiffer – BigBand” bestaat uit 18 professionele musici, allemaal vrienden en relaties van het bekende blaasinstrumenten Atelier in Rijswijk.
Eric Miyashiro’s tournee wordt mede mogelijk gemaakt door Yamaha Music Europe. Eric is een International Yamaha Artist en was co-designer van de YTR8340EM trompet.
Organisatie: Atelier Pfeiffer i.s.m. Ruisch Music. Sinds 1928 is Pfeiffer hèt adres waar trompet spelend Nederland heen gaat voor instrumenten, reparaties, onderhoud en aanpassingen. Deze editie staat in het teken van hun 90-jarig jubileum. Door het organiseren van bijzondere projecten en door muzikanten te motiveren, te stimuleren en bij elkaar te brengen wordt getracht een bijdrage te leveren aan de (inter)nationale muziekcultuur, in het bijzonder van blaasinstrumenten zoals de trompet.
De Trumpetparty “ Atelier Pfeiffer” BigBand zal Eric Miyashiro begeleiden in een afwisselend programma.

Conductor:
Ilja Reijngoud
 
Saxes:
Gerlo Hesselink – alto sax
Miklos Furst - alto sax
Halbe Tjepkema - tenor sax
Floriaan Wempe - tenor sax
Job Helmers - bariton sax

 
Trumpets:
Adam Rapa - trumpet
David Mast – trumpet 
Cees Trappenburg – trumpet
Diederik Ruisch – trumpet
 
Trombones:
Jos van den Heuvel – lead trombone
Freek Halsema – trombone
Peter Keijser – trombone
Marcel Schot – basstrombone
 
Rhythm section:
Jeen Rabs – guitar
Rob van Bavel – keys
Haye Jellema – drums
Thomas Pol – double bass